Coca Cola

ДНСК вече с клонове в 28 области на страната

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 247 | Брой коментари 0
06:47 16.05.2019

В Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) се създава Главна дирекция „Строителен контрол“. Към нея ще бъдат сформирани 28 регионални дирекции след преструктуриране на съществуващите в момента 6 РДНСК с общо 28 отдела към тях. Това предвижда приетият от министерския съвет нов Устройствен правилник на ДНСК, съобщават от правителствения пресцентър.

Обособяването на 28 РДНСК в областните центрове ще спомогне за подобряване на качеството и бързината на административното обслужване на гражданите, юридическите лица в страната, както и на взаимодействието с другите институции и ведомства, уточниха от МС.

Нова дирекция на ДНСК пък ще контролира дейността на лицата, упражняващи строителен надзор. Тя ще се нарича „Въвеждане в експлоатация и консултанти“ и ще подпомага началника на ДНСК при издаване на удостоверения или отказ от издаване на удостоверения за вписване в регистъра за упражняване на дейността „консултант“, съгласно Закона за устройство на територията, както и при изпълнение на неговите правомощия за предсрочно прекратяване действието на издадените удостоверения.

Общата численост на ДНСК от 401 щатни бройки се запазва. От тях 351 са в специализираната администрация. В общата администрация се създават дирекциите „Административно, информационно и финансово-стопанско обслужване“ и „Правна“ с общо 45 щатни бройки./Монитор

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени