mycomputer.BG

Днес в Радомир: Четвърти празник на бозата

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 12.10.2019 | Прочитания 422 | Брой коментари 0
10:30 12.10.2019

Четвърти празник на бозата ще се състои днес в Радомир, съобщиха от общината. Любителите на резливата напитка отново ще могат да отседнат в първата градска сладкарница - на албанеца Али Сербез и да опитат безплатно оригинална радомирска боза.

Гостите на празника ще имат възможността да се разходят из старата градска чаршия в компанията на елегантни дами от миналия век и изисканите им кавалери, да напазаруват от щандовете на местни производители.

Вестникарчета ще разнасят сред гостите на празника оригиналната рецепта за приготвяне на традиционната българска напитка, която иначе е изложена единствено в музейния комплекс "Стойова къща". На възстановения стар пазар ще се предлагат нанизани сухи чушки, венци чеснов лук, зелен и зрял фасул, сирена, кашкавал, сувенири на местни занаятчии, кошници, карета, чорапи и терлици, както и много други неща, изработени от сръчните ръце на радомирки. Младежи, облечени като бозаджии, ще разнасят вкусното пиво сред хората. По традиция ще се организира състезание по надпиване с боза, като критерият е не количеството, а бързината на поглъщане на напитката.

Празникът, който е под надслов "С боза, гозба и песен", ще започне в 11ч. от Етнографска експозиция "Стойова къща". 

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени