mycomputer.BG

Днес премиерът Бойко Борисов празнува своя 61-ви рожден ден

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 363 | Брой коментари 0

сн.архив, интернет
08:56 13.06.2020

 

Борисов кара третия си мандат като министър-председател на България и е най-дълго управлявалият демократично избран премиер на страната след министър-председателя по времето на социализма - Станко Тодоров.

Бойко Борисов работи в системата на МВР от 1985 години до 1990 година. Когато я напуска, е със звание майор. През 2001 година става главен секретар на МВР. През 2002 година е удостоен със званието генерал-майор.

През октомври 2005 година Бойко Борисов участва като независим кандидат в частичните кметски избори в София, стига до балотаж срещу Татяна Дончева от БСП и е избран с убедително мнозинство от 68,5%. Полага клетва като кмет на Столичната община на 10 ноември 2005 година. В редовните избори за местна власт на 28 октомври 2007 година Борисов печели на първи тур с 53,58% четиригодишен мандат за кмет на София от ГЕРБ.

След парламентарните избори през 2009 година е избран за премиер за първи път. В момента управлява вече трети мандат.

През годините, в които Борисов е кмет и премиер, посреща много знаменитости, сред които певци, актриси, футболисти и майстори на бойните изкуства./БГНЕС

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени