Днес е Международният ден на Земята

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 331 | Брой коментари 0
09:36 22.04.2018

На 22 април се отбелязва Международният ден на Майката Земя, предаде ТАСС. Международният ден на Майката Земя беше обявен с резолюция на Общото събрание на ООН по инициатива на Боливия.

Съавтори на резолюцията станаха над 50 държави членки на ООН. Според резолюция 63/278 Майката Земя "е общоприето название на планетата Земя в редица страни и региони". Името "отразява съществуващата взаимозависимост между човека, другите живи същества и планетата".

 Целта на Международният ден на Майката Земя е да способства за опазване на съществуващото природно разнообразие и постигането на баланс между човека и природата, поддържане на справедлив баланс между икономическите, социалните и екологически нужди, както и борба с пренебрежителното отношение на хората към природните ресурси и екосистеми.

В САЩ традицията да се провежда Ден на Земята на 22 април е започнала още от 1970 г. и след това е била възприета от други страни. На 22 април милиони американци се включват в шествия с искане властите да гарантират икономическата сигурност.

Мотото на Международният ден на Майката Земя през 2018 г. е спирането на замърсяването с пластмасови изделия./Новини бг

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени