Дискусия "Жените в съвременното общество" се проведе под егидата на фондация "Конрад Аденауер"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 217 | Брой коментари 0
13:03 09.03.2018

Сградата на Европейската комисия събра лидери на национални и чуждестранни женски движения, женски партийни организации, представители на неправителствени организации, общественици.

В качеството си на национален лидер на женската организация на най-голямата партия в страната, официален гост на събитието беше и областният управител на Перник Ирена Соколова.

Заедно с председателя на ЕНП-жени Дорис Пак, споделиха мнения и виждания за лидерските умения на съвременните жени, за трудностите пред нежния пол  и равнопоставеността им с мъжете.

"Щастлива съм, че днешният дебат поставя на дневен ред дълбокия смисъл за това какво може да направи жената с изначалната си същност на създаваща, раждаща, отглеждаща, да провежда бъдещето - Жената като бъдещето. Имайки  претенцията, че сме тези, които могат да го създават, то тогава трябва да можем да управляваме процесите достойно и с грижа. Поставяйки си тази задача, само обединени можем да защитим правата си, желанията, територията, смисъла да създаваме ", сподели Соколова.

Исторически факти за градацията и трудноизвоюваните права на жените, представи проф. д-р Евелина Келбечева.

Основното обсъждане протече по темата за актуалната Истанбулска конвенция. Истинският смисъл на съдържанието на важния документ, представляващ инструмент, защитаващ жените от насилие, презентира изпълнителният директор на Национална мрежа за децата д-р Георги Богданов.

Събитието се организира от фондация Конрад Аденауер в партньорство с Национален граждански форум " Българка".

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени