Директори на училища от Радомир: Пламен Алексиев винаги ни е помагал за транспорта на учениците

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 286 | Брой коментари 0
21:07 10.10.2019

„Пламен Алексиев в качеството си на кмет на община Радомир винаги ни е помагал с осигуряването на училищен транспорт, за да могат нашите ученици да участват на музикални и хореографски конкурси с международен характер. Неведнъж Алексиев е вадил и лични пари за осигурянето на транспорт на учениците при спешни случаи. Ако Алексиев не е реагирал бързо в такива случаи, щяха да пропаднат изявите на нашите ученици и положените от тях усилия да отидат на вятъра“. Това споделиха директори на училища в Радомир. Те изказаха своята специална благодарност на към кандидатът за кмет  на ГЕРБ за община Радомир Алексиев за бързите му и навременни реакции в тези случаи.

Още преди началото на предизборната кампания, в качеството си на кмет на Община Радомир, Пламен Алексиев изрази пред министъра на образованието и науката Красимир Вълчев желанието си за осигуряването на още един училищен автобус за нуждите на училищата в региона. Днес министър Вълчев беше на работно посещение в област Перник, а по време на визитата си в Радомир потвърди намерението си да изпълни този ангажимент и училищният автобус да бъде осигурен.

В Радомир министър Вълчев откри училищен музей в ОУ “Христо Смирненски“ и дискутира с учители проблеми в областта на образованието. По време на откриването на музея присъстваха още Ирена Соколова, областен управител на област Перник, Димитър Димитров, временно изпълняващ длъжността кмет на Радомир, както и Светослав Кирилов, Председател на Общински съвет – Радомир.

Министър Вълчев призова учителите да мотивират своите възпитаници да учат инженерни и технически специалности, тъй като страната ни скоро ще започне да изпитва недостиг на такива кадри. Според него е важно и учителите да наблегнат на практическите упражнения в часовете, за да могат да поддържат постоянно висок интереса на децата по съответния предмет.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени