mycomputer.BG

Директорът на "Стомана индъстри": Всички, които заявиха, че в предприятието има нерегламентирано ползване на води от яз. „Студена“, ще бъдат съдени за клевета!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1128 | Брой коментари 0
08:16 07.01.2020

На територията на „Стомана индъстри" няма нерегламентирано отклоняване на води . Консумацията на предприятието е намалена преди 15-20 години. Ние инвестирахме 20 милиона във водния цикъл на града и консумацията на завода падна. Тя в момента е 2% от консумацията на Перник преди режима. Това каза директорът на "Стомана индъстри" Константин Стаменов в ефира на БТВ.

„Водата, идваща от яз. „Студена“ не минава през пречствателна станция, а идва директно. Тази вода не е питейна, а за промишлени нужди“, категоричен бе той.

 „Водата, която ползваме е на разрешителен режим, имаме водомери навсякъде, както и документи. Обвиненията за нереглемантирани отклонения дойдоха от "Софийска вода", които не са наясно с водоснабдяването на Перник. Всички, които заявиха, че в предприятието има нерегламентирано ползване на води от яз. „Студена“, ще бъдат съдени за клевета. След проверка бе констатирано, че няма нарушения“, подчерта Стаменов.

Той призна, че на територията на предприятието има тръби на ВиК - Перник, които са стари и не подлежат на подмяна. Освен това по-големите количества вода биха причинили наводняване на пречиствателната станция в предприятието.

 „Когато стана ясно, че предстои режим на водата, ние помолихме да бъде намален дебитът към нас. Имахме притеснения още през лятото, че ще се стигне до режим. Не сме подавали сигнал, защото това е отговорност на ВиК - Перник. Всеки месец ние подаваме заявление какви количества ще са нужни за предприятието, като обикновено дебитът е над този, който ни е необходим. Разрешението за това се подписва от министъра на околната среда“, обясни шефът на „Стомана индъстри“.

 „Имаме вода в оборотен цикъл, която няма да е достатъчна за нормалния оборот на завода. 80% от продукцията отиват за износ. Имаме запаси за няколко дни. Ако не получим минимални количества от яз. "Студена", ще трябва да преместим поръчките в други заводи от групата ни в чужбина. 1500 перничани работят в предприятието. За съжаление те са изправени пред риска да останат без работа“, разкри той./Новини бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени