mycomputer.BG

Директорът на РЗИ Перник: За момента няма повод за тревога по отношение качеството на питейната вода!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 10.12.2019 | Прочитания 736 | Брой коментари 0
08:55 10.12.2019

Водата, ползвана за питейно-битови цели от язовир „Студена”,  отговаря на всички изисквания на Наредба №9. Това показват  ежедневните проби, които ние вземаме от различни водоизточници на територията както на община Перник, така и на цялата област. Това заяви директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Юри Торнев.

Той подчерта, че поддържа непрекъснат контакт с кмета на община Перник Станислав Владимиров. „Преди два дни отново се срещнахме и разговаряхме за водния режим. Обсъждахме това, че „В и К” контролира водата постъпваща от язовира и в пречиствателната станция. Ние от наша страна пък контролираме водата при водоизточниците- тоест, това което хората консумират. Ние непрекъснато упражняваме контрол върху мониторинга, който прави водоснабдителното дружество.  В събота и неделя обаче, такъв контрол не се осъществява. Затова направихме предписание на „В и К” да си осигурят дежурни екипи, които и в почивните дни да осъществяват контрол върху качеството на водата, за да не допуснем отклонения, съгласно Наредба№9.  Доброто в случая е, че паднаха температурите, което не позволява развитието на бактериите. Опасността от появата на някакви зарази в условията на режим при това положение намалява чувствително. Нашата задача е да уведомяваме хората как да се предпазват. Категорично мога да кажа, че към настоящия момент повод за тревога по отношение на качеството на питейната вода няма. Към момента епидемичната обстановка в общината и в областта е спокойна. Радващото е, че детските градини и ясли се подготвиха навреме за режима и успяват да спазват хигиенните норми. В детските градини и училищата е осигурена вода за пиене от държавния резерв, по настояване на кмета Станислав Владимиров. Така че за сега проблеми, породени от режима на водата няма”, увери д-р Торнев.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени