mycomputer.BG

Димитър Колев: Няма "война" между общински съвет и кмет!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 332 | Брой коментари 0
12:30 05.12.2019

Няма война между общинския съвет и кмета на Перник, лично аз като председател на Общински съвет ще се стремя работата между двете институции да бъде нормална и в интерес на хората – това каза днес на нарочна пресконференция Димитър Колев – председател на Общински съвет Перник.

Както е известно страстите в ляво и дясно се нажежиха до червено още на първата сесия на общинския съвет, продължиха и на днешното заседание, което логично постави въпроса „Как ще работят пернишките съветници – на инат или в ползу роду”?. Засега конструктивната работа и дебати са само мираж.

Димитър Колев подчерта, че докладната записка, която му е била предоставена на миналото заседание от кмета Владимиров е била с грешка в датата, което би означавало, че ако такъв документ отиде в Министерството на финансите би бил невалиден. Грешката била видяна в комисия и била отстранена. На въпроси дали това е прецедент в работата на общински съвет, председателят се съгласи, че  в миналия общински съвет подобни  технически грешки са били поправяни на няколко пъти в мандата.

„Дори да бяхме гласували и приели тази докладна, тя пак не би имала законна сила, тъй като има седем дни в които решението трябва да се публикува, след това има 15 дни за евентуално обжалване и чак тогава става законно. Грешката е, че искането заемът да се продължи е трябвало да се пусне от предишното общинско ръководство, още през месец ноември. Тогава щяха да са спазени всички срокове. „ – каза Колев.

На днешната сесия беше решено да се поиска разсрочването за още една година на заем за 4 000 000 лева. Дали това ще бъде  решено в полза на Перник – тежката дума има финансовият министър.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени