Дилема - топла вода или шламохранилище?!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 13.05.2020 | Прочитания 353 | Брой коментари 0
07:50 13.05.2020

Проблемът в момента стои много ясно и наистина може да се каже, че изборът е дали да има топла вода в града, или шламохранилище „Седми септември” да не се използва. В това беше категоричен директорът на „Топлофикация „ Перник инж. Спасов в тазсутрешното включване в сутрешния блок на БТВ.

Директорът  за пореден път потвърди,ч е топката за решаване на проблема е в държавните институции. Същите институции, които години наред отлагат разрешението за строеж на ново шламохранилище. От дружеството имат пълна готовност да започнат строеж, но трябва да имат разрешението на държавните органи.

„Проектантите направиха проверка, категорични са, че всичко е направено много добре. Шламохранилището трябва да се запълни и след това да пристъпим към екорекултивация на терена.” – каза още Спасов.

Трети котел на ТЕЦ-а вчера беше запален, той е на газ, но е направен не за да заменя напълно котела на въглища. А, за да се използва в екстремни ситуации. Като сегашната. Която според  Спасов не може да продължи дълго.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени