Девойките от ГПЧЕ "Симеон Радев" с бронзови медали от ученическото първенство по баскетбол

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1093 | Брой коментари 0
08:54 07.05.2018

Бронзови медали за девойките от ГПЧЕ "Симеон Радев" донесе тазгодишното ученическо първенство по баскетбол.

В 4 дни Перник беше домакин на финала от Националните ученически игри, които ежегодно преминават под егидата на Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация спорт за учащи и общините в България. Соченият за фаворит отбор от I-ва Езикова гимназия Варна изненадващо отстъпи след драматичен и равностоен двубой пред тима от ПГ "Константин Фотинов" от Самоков.

В играта на нерви, по-устойчиви психически се оказаха самоковлийки и това им донесе шампионската титла в републиканския ученически финал по баскетбол за девойки 11-12 клас. С две победи и една загуба в предварителната фаза, пернишкият отбор достигна до малкия финал в първенството, като игра за 3-4 място срещу състава на Асеновград. Малшанс и контузия в третия мач извади от строя перничанката Радина Живачка, но момичетата съумяха да се организират добре и да спечелят двубоя за бронзовите отличия.

Най-добър реализатор на баскетболния финал стана Юлияна Михайлова от Варна, а Моника-Лъки Радойкова от Самоков получи специална награда за добрата си игра от председателя на Областния ученически спортен клуб "Кракра", който е организатор на състезанието. Плакети за принос в развитието на ученическия спорт бяха връчени на г-жа Ваня Коконова- началник на РУО на МОН, на ГПЧЕ "С. Радев" в лицето на директора на учебното заведение г-жа Теменужка Аначкова, на главния експерт в сектор "Спорт" в Община Перник г-жа Десислава Стойова, на БК "Миньор - 2015" и КТВ "Кракра" за добрата съвместна дейност при организирането и провеждането на спортните мероприятия в Община Перник.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени