Coca Cola

Детско шоу по пътна безопасност в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 143 | Брой коментари 0
08:11 08.09.2019

Превишената скорост и отнемането на предимството на пешеходците на пешеходна пътека са едни от основните причини за катастрофи и пътен травматизъм в България. Всяка година средно една класна стая остава празна-близо 30 деца намират смъртта си на пътя.Най-често в резултат на човешка грешка,невнимание,неспазване на законите. На прага на първия учебен ден Община Перник обръща специално внимание към семействата и децата! Поставяме здравето и живота им на първо място като се фокусираме върху един от най-сериозните проблеми на обществото ни-пътната безопасност! За тази цел община Перник се присъединява към Варна,Бургас,Козлодуй и редица български градове,които вече години наред имат своите малки помощници срещу нарушителите на пътя.Боби и Кели са 3Д фигурки на деца в реален ръст,които провокират водачите да намаляват скоростта и изострят вниманието им,приближавайки пешеходните пътеки. Едната от тях ще бъде поставена в центъра на града- пред Закрития мост при пазара,а другата ще бъде в помощ на пешеходците в кв.”Изток” на ул. “ Ленински проспект”.

Към иновативното решение за запазване на живота и здравето на децата на пътя се включват и редица съмишленици. Любимият актьор от малкия екран и театралната сцена-Петьо Петков-Шайбата ще бъде водещ на събитието. Ангелският морски глас в подкрепа на каузата ще бъде Мина Пенкова-призьор от тазгодишното издание на фестивала “Бургас и морето”.Специална програма за знанията и уменията на малчуганите ще води бате Енчо.Негови помощници ще бъдат живите кукли Боби и Кели. Партньори на Община Перник в тази толкова отговорна кауза е и Български Червен Кръст,откъдето е подготвена тематична демонстрация.

"Настроението е гарантирано и от участието на редица малки талантливи танцьори и певци от гр.Перник. Очакват ви също така симулатор, рисунки по детските лица и много забавления! Приятелите ни от Съюз на българските автомобилисти и Автомобилна Федерация на България също ще бъдат с нас!

Подготвили сме изненади за всички малчугани,а благодарение на приятелите ни от магазини за бебешки и детски стоки “Галикс” ви очакват и страхотни награди!Емоцията е гарантирана,а програмата-повече от пъстра!Очакваме ви в гр.Перник на 15.09,неделя,11:00ч., пред Закрития мост,при пазара"- казват организаторите.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени