mycomputer.BG

Детските градини в Перник отварят от 1 юни!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 20.05.2020 | Прочитания 2146 | Брой коментари 0
11:35 20.05.2020

Детските градини на територията на община Перник ще отворят врати за възпитаниците си от 1 юни – каза за ПЕРНИК НЮЗ  зам.кметът Стефан Кръстев. Според направените сондажи от ръководителите на детските градини с родители, става ясно, че около 30% от семействата са готови да пуснат хлапетата.
„До 1 юни ще се довършат дейностите по косенето на тревните площи и пръскането срещу кърлежи в дворовете. Ще се извърши дезинфекция. Трябва да се заредят заведенията с хранителни продукти, които в момента липсват заради дългото неизползване на кухните. Трябва да сме напълно готови и да отговорим на всички изисквания, които са от отговорностите на общината“ – каза още Кръстев.

Все още се чакат инструкциите на Министерството на образованието как точно ще се групират децата, как ще се осигуряват изискуемите предпазни мерки.

Напомняме, медицинският контрол ще бъде сериозен. С нормален живачен термометър ще се измерва температурата на децата в първия ден.

Родителите ще трябва да декларират, че са запознати с мерките, които се вземат в градините и да не пускат децата си на градина, ако са болни.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени