Детски празник с участието на пожарникари и полицаи

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 01.06.2018 | Прочитания 329 | Брой коментари 0
13:34 01.06.2018

По повод Международния ден на детето, 1 юни, в Градския парк на Перник се проведе детски празник с участието на пожарникари и полицаи.

Събитието бе уважено от Областния управител Ирена Соколова.

“Чрез всичките тези игри, скъпи деца, ще се запознаете с трудната професия на пожарникарите и полицаите. Заповядайте да се забавлявате на днешния слънчев ден и да научите много интересни неща”.

Такива инициатива се провежда за трета поредна година в града ни, като нейни инициатори са служителите на РДПБЗН - Перник, РСПБЗН - Перник и ОДМВР - Перник. Два пожарни автомобила, противопожарна техника, полицейски кучета и мотори бяха демострани пред малчуганите. В 11:00 ч. и в Радомир ще се проведе същото събитие, уточни директорът на РД ПБЗН - Перник комисар Емил Марков.

На събралите се малчугани в Градския парк бяха показани уредите за гасене на пожар, специализираните автомобили на пожарната, полицейските мотоциклети и автомобили и разбира се най-атрактивните за децата полицейски кучета. Децата участваха в самите демонстрации, хващайки струйник и с интерес гасяха пожар. Много от тях скопчаваха шлангове и се снимаха на противопожарните автомобили, с полицейските кучета и на полицейските мотори. Преди това професионалистите им разказаха за професията „пожарникар“ и „полицай“, като децата с интерес слушаха и попиваха всяка казана дума.

Децата се състезаваха в игрите “Лабиринт”, “Пожарникарски боулинг”, “Пъзел”, “Целене на мишени” и “Подреждане на пожарникарското облекло”.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени