mycomputer.BG

Детето ви кашля? Мед вместо антибиотик

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 229 | Брой коментари 0
09:10 20.11.2020

Ново проучване, проведено от Оксфордския университет, установи, че медът ефективно намалява кашлицата при деца. Изследването показва, че когато малчуганите консумират мед в чиста форма, благодарение на своите антимикробни свойства той ефикасно облекчава симптомите на инфекции на горните дихателни пътища.

"Той осигурява широко достъпна и евтина алтернатива на антибиотиците", установяват изследователите, добавяйки, че намалява честотата на кашлицата и може да помогне за усилията за забавяне на разпространението на антимикробната резистентност. Антибиотиците с рецепта остават най-голямата причина за антимикробна резистентност. Появяват се доказателства за ползите от природните възможности вместо лекарства, когато става въпрос за настинки и инфекции на гърлото.

Авторите на проучването също така отбелязват, че освен че е на достъпна цена, това непроменено с времето лекарство също не предизвиква странични ефекти, особено при децата. Немската професионална асоциация на педиатрите подчертава обаче, че на деца под 1 година не трябва да се дава мед, пише БГНЕС. Това е така, защото медът съдържа бактерии, наречени clostridium botulinum, които могат да произведат токсини в червата на бебето и да доведат до ботулизъм, рядко и потенциално фатално заболяване, което може да причини мускулна и дихателна парализа. Нагряването на меда също не помага, тъй като така не унищожава надеждно бактериите.

Според асоциацията родителите трябва да бъдат внимателни с лекарства, които потискат кашлицата и не трябва да се дават на деца без консултация с лекар. Причината е, че ако детето не е в състояние да кашля, слузта може да се събере в дихателните пътища и да затрудни дишането. Ако кашлицата продължи повече от две седмици или ако има температура или задух, родителите трябва да заведат детето си на лекар – или по-рано, ако има съмнение за коронавирусна инфекция./standartnews.com

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени