mycomputer.BG

Детектор открива мигновено коронавирус у човека

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 132 | Брой коментари 0
10:08 26.07.2020

 

Изследователи от университета „Джордж Вашингтон“ в столичния окръг Колумбия са създали миниатюрно устройство, което може почти мигновено да открие наличието на коронавирус в човек или следи от антитела, образувани в организма в отговор на този патоген, ако пациентът вече е прекарал тази инфекция. Прави впечатление, че работата на детектора се основава на метода на цветната спектроскопия и пациентът може да получи резултатите от теста на специално приложение към телефона. Специализираният портал MedicalXpress съобщава за работата на изследователите, цитиран от TACC.

Детекторът, състоящ се от проводници, дебели колкото косъм от човешка коса и покрити с много-тънък слой злато, е в състояние да реагира на вещества в газообразно състояние и да ги показва, като променя цвета на индикатора. От своя страна изкуственият интелект, анализирайки реакцията на детектора, е в състояние да определи какво вещество се намира в човешката кръв.

"По време на пандемия подобни бързи тестове са много важни", отбелязва авторът на разработката, професор по компютърна техника в университета на Джордж Вашингтон Мона Заглул. "Нашите служители успяха да калибрират устройството по такъв начин, че да открият наличието на коронавирус в кръвта, по същия начин както и антителата, образувани при пациенти със COVID-19./Фокус

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени