mycomputer.BG

Десислава Радева изненада предколедно хората в трънското село Рани луг

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 631 | Брой коментари 0
23:08 23.12.2019

Съпругата на президента Радев, Десислава Радева  зарадва малкото останали жители в трънското село Рани луг. За предколедната си среща в красивия край написа тя в социалната мрежа.

„Знаете ли къде се намира село Рани луг? На 5 километра от границата ни със Сърбия, на 15 км от град Трън. В него живеят 10 човека. Нямат си магазин. За аптека, болница, читалище дори и не помисляме да питаме. Три пъти в седмицата минава бусче, което им носи хранителни продукти.

Легендата разказва, че по време на турското робство всички котки в селото измрели от някаква болест. Появили се много мишки, които изяждали запасите на хората. Тогава ранилужчани предприели странни действия. Разменяли агнета срещу котки със сръбските си съседи. И така овладяли мишата напаст.

В събота заедно с екипа на Живата вода на България се срещнахме се Ицо, Петър, Веса, Станка, Александър, Георги – 3/5-ти от населението. Отидохме да им пожелаем весели празници и здраве през новата година. Намерихме ги усмихнати и шеговити, доволни, че са живи и здрави” – пише Радева

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени