Десетки собственици на автомобили в Перник се санкционират за спиране на забранени места, нарушителите обаче не намаляват

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 08.08.2019 | Прочитания 653 | Брой коментари 0
08:52 08.08.2019

На седмица средно по около  40-50 собственици на автомобили, спрели на забранени места в Перник се санкционират от общинския инспекторат. Въпреки това нарушенията не намаляват, непрекъснато се подават нови и нови сигнали за моторни превозни средства, намерили от собствениците си „паркинг” на тротоари, тревни площи, пешеходни пътеки и дори кръстовища.

От общински инспекторат извършват ежедневни проверки, хората се обаждат много често не за да недоволстват, че са глобени, а за да недоволстват, че са глобени точно определени автомобили. А физически е невъзможно да се обхванат по едно и също време всички нарушители. Най-много проверки се правят за спрени автомобили на кръстовища – те освен, че затрудняват движението на пешеходците, блокират често и движението на автомобили със специален режим на действие – като пожарна, полиция, бърза помощ.

Много са проверките и съответно глобите за паркирали автомобили на места за хора с увреждания. За тези проверки се иска и съдействие от КАТ. Създават се протоколи и предписания, до 200 лева може да стигне санкцията за подобно нарушение.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени