mycomputer.BG

Десетки доброволци от Драгичево, Рударци, Кладница и "Църква" почистваха днес водосборната зона "Сива грамада"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 813 | Брой коментари 0
18:22 17.12.2019

Десетки доброволци от кв. „Църква“ и селата Драгичево, Рударци и Кладница организираха днес почистване на гористия терен към водосборната зона „Сива грамада“ във Витоша. Акцията е организирана от кметовете на населените места, съвместно със служители на В и К. Кметовете Радослав Динев, Виктор Викторов, Богдан Богданов и Васил Мирчев лично се включиха в работата. Целта бе водосборът да бъде включен във витошкия водопровод, строен през 30-те години на миналия век.

Доброволците достигнаха до 1500 м. надморска височина, местейки витошки морени и разчиствайки храсти, за да открият стара ВиК тръба. Доброволческата акция е завършила с успех – водите, течащи под морените са заустени към витошкия водопровод. Според представител на В и К дебитът им е около 10 литра в секунда. Надеждите са, че това ще облекчи водния режим на четирите населени места, а в по-оптимистичен план може и да го отмени.

Община Перник се ангажира да помага на доброволците с каквото е нужно при необходимост.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени