Денят на спорта се превърна в празник в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 17.05.2018 | Прочитания 232 | Брой коментари 0
14:11 17.05.2018

Отборът по футбол на ОУ „Св. Иван Рилски"  грабна купата на кмета Вяра Церовска  в Деня на българския спорт. Призът беше спечелен в 12-тия традиционен турнир по футбол, в който участваха ученици от 3-4 класа от 13 училищни отбора.

Организаторите определиха и носителите на 4 индивидуални награди. Това са - За „Най-добър вратар" – Константин Костов – 11 ОУ „Елин Пелин",  За „Най-добър защитник" е определен Янко Юлиянов от 10 ОУ „Алеко Константинов", Наградата за „Най-техничен състезател и полезен състезател" се присъжда на Мартино Йорданов от СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон" и  „Голмайстор" на турнира с 12 точни попадения е Емануил Гогев от ОУ „Св. Иван Рилски"

Вицешампион в тазгодишния турнир е отборът на 10-то ОУ „Алеко Константинов". Третото място спечели отборът на 11 ОУ „Елин Пелин", а на  4-то място в отборната надпревара се класира отборът на СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон"

Всички участници в спортните събития бяха поздравени от кмета на Община Перник Вяра Церовска.

„Скъпи деца , Денят на българския спорт е ден на предизвикателствата.  Радвам се, че има толкова млади хора днес. Виждам красивите гимнастички от клуб „Виктория", които с много постижения, финес и талант представят Перник, много са и спортните клубове, които работят за името на града. Тук сред нас са и прекрасните колоездачи, които току що приключиха своята обиколка . Честит празник желая ви спортсменски дух, желая ви амбиция , хъс, за да бъдете всичко това, което си мечтаете", с тези думи се обърна към участниците кметът Вяра Церовска.

С масови спортни състезания и много забавни игри беше отбелязан Денят на българския спорт в Перник . Ден, в който спортистите мерят сили в различни надпревари или показват своето майсторство в различни демонстрации.Изпълненията на  красивите мажоретки от VI-то  СУ „Св. Св. Кирил и Методий" бяха част от празничното събитие.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени