mycomputer.BG

Денислав Захариев за отказа на ГЕРБ да гласува разрочването на стар заем на община Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 390 | Брой коментари 0
11:59 29.11.2019

"Никога досега в историята на законодателния орган в Перник не се е случвало заседание на Общинския съвет да не бъде уважено от кмета на община Перник или изпратен от него заместник кмет. Въпреки липсата си, г-н Владимиров иска от общинския съвет, с лека ръка да гласуваме разсрочването на заем в размер на 4 милиона".

Това заяви председателят на политическата група на ГЕРБ в Общински съвет-Перник Денислав Захариев по време на извънреданата сесия на законодателния орган в Перник, в която беше отхвърлена внесената извънредна точка в дневния ред за разсрочване срока на погасяване на дългосрочен заем от държавния бюджет, в размер на 4 200 000 лева. Захариев беше категоричен, че докладната записка трябва да бъде разгледана и гласувана, когато бъдат създадени постоянните комисии към Общинския съвет

"Днес ще създадем постоянните комисии. Нищо не пречи в следващия работен ден, който е понеделник, да бъдат насрочени съответните комисии, които да разгледат искането. На тях, надявам се, кметът ще присъства, за да ни обясни своите мотиви. Да чуем становището на експертите и на директора на дирекция „Местни приходи и такси“, който да разясни какви са приходите на Община Перник, за да вземем аргументирано решение. Групата общински съветници от политическа партия ГЕРБ категорично заставаме зад спазването на правилника и реда на Общинския съвет, по който се взимат решенията. Това е отговорно поведение пред перничани. Като общински съветници, ние не можем да гласуваме разсрочването на заем, без да се запознаем с мотивите, без да се запознаем с моментното финансово състояние на Община Перник, без да чуем експертите", категоричен беше той. Председателят на групата съветници на политическа партия ГЕРБ посочи, че през тази година към данъчната част в бюджета на община Перник към началото на месец ноември са събрани 17 008 306 лева, при нужни 18 841 650 лева.

"Това означава изпълнение на Общинския бюджет. По време на мандата на Вяра Церовска, с осигурени собствени средства, поради добрата работа на приходите ни агенции и доброто разпореждане с общинско имущество, осигурихме финансиране и започнахме основни ремонти на ул. "Софийско шосе" и "Граово". Това е работещ кмет и работеща администрация", категоричен беше той. Захариев отбеляза, че политическата група на ГЕРБ в Общински съвет е дълбоко изненадана и унизена от поведението на колегите в ляво и на кмета на община Перник, които поради липсата на подкрепа към внесената докладна записка, саботират работата на законодателния орган.

"Това ли тонът на поведение на община Перник - диктатура. А ние трябва фа бъдем машина за гласуване, защото в противен случай колегите в ляво няма да бъдат зала и ще пречат на работата на Общинския съвет", попита Захариев и заключи, че това поведение не помага за развитието на града, нито на имиджа на институциите в Перник.

"Докладната записка е изключително важна и съм учудена, че кметът на община Перник, който е вносител, не присъства на заседанието, за да отговори на конкретни въпроси, свързани с нея, предвид степента на важност за перничани" отбеляза зам. - председателят на Общинския съвет в Перник адвокат Милена Миланова./Инфомацията е от пресцентъра на ПП ГЕРБ Перник

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени