mycomputer.BG

Денислав Захариев:След година Перник ще е с обновен градски транспорт

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 896 | Брой коментари 0
05:29 12.02.2019

 „Проектът „Интегриран градски транспорт на град Перник” е един от основополагащите проекти за областния център с огромна стойност, като парично изражение над 9 милиона, а според мен и с огромна стойност за града, тъй като благодарение на него ние ще успеем да придобием един много по-екологичен, както е името на самия проект, интегриран градски транспорт. В момента са в ход голяма част от поръчките, вече имаме по някои позиции сключени договори с изпълнители, дейностите са планови. Надявам се, в началото на следващата година да можем да прережем лентата на вече обновения ни градски транспорт.” Това заяви Денислав Захариев – зам.-кмет „Икономическа политика и евроинтеграция“ на Община Перник,

Припомняме, че проектът за интегрирания градски транспорт в Перник, изпълняван по оперативната програма „Региони в растеж“ /2014-2020/, ще обнови транспортните средства по четирите основни линии в областния център, съобщи зам.-кметът Денислав Захариев.

Ще бъдат купени нови 15 автобуса, стандарт Евро 6, с компресиращ газ, ще се изгради газозарядна станция и ще се ремонтира бившето тролейбусно депо. С новите превозни средства ще оперира предприятието „Градски транспорт – Перник“; автобусите ще обслужват най-големите пернишки квартали – „Изток“, „Мошино“, „Тева“ и „Църква“.

На автоспирките ще се монтират съвременни електронни табла, ще се въведе модерна система за таксуване.

Проектът е на стойност 9 524 495 лв., от които 2 967 815 лв. са собствени средства на общината, а 6 556 680 лв. е безвъзмездната европейска помощ.

Проектът започна през май 2018 година и според разработката трябва да завърши на 15 май 2020 година.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени