Lotus homes

Денислав Захариев: Поведението на общинската администрация показва липса на уважение към Общинския съвет и хората

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 158 | Брой коментари 0
12:23 03.06.2020

 

Когато влизаш в управлението със заявка за открито управление, но отказваш да отговориш открито на въпросите на законодателния орган в общината, на въпроси, касаещи живота на перничани и развитието на нашата община, показва липса на уважение както към Общински съвет, но най-вече към хората, които са ти гласували доверие. Това заяви председателят на политическата група на ГЕРБ в Общински съвет-Перник Денислав Захариев по повод отказа на общинската администрация да отговаря устно на отправените въпроси и провеждането на дискусия по проблема. Захариев изтъкна, че е прецедент в историята на Общински съвет кметският екип да отказва да отговори на питанията на съветниците. Той беше категоричен, че никъде в Закона не е разписано, че когато общински съветник изисква писмен отговор от кмета на общината, това означава, че дебат в зала не трябва да се провежда.

"Практиката да се изискват писмени отговори е старо правило, което гласи, че всичко, което се казва се забравя. Написаното остава. Но когато прочиташ, това което си написал, това дава възможност отговорът да бъде аргументиран и достъпен за обществеността", отбеляза общинският съветник Любомир Жотев. /Информацията е от пресцентъра на ГЕРБ Перник

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени