Lotus homes

Денислав Захариев: Общината ще продължава да следи случая в Ди вотино

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 321 | Брой коментари 0
16:26 03.04.2019

„Най-важно за Община Перник е жителите на селата Дивотино, Люлин и Големо Бучино да бъдат спокойни във връзка със създалото се напрежение относно извършените изкопи на фирма „Мин индъстри" ЕООД ". Това заяви по време на срещата в Областна администрация зам.-кметът Денислав Захариев.

Пред журналистите той припомни, че след като Община Перник е получила сигнал от кмета на село Дивотино Румен Сергиев, първоначално устен, след това и писмен , институцията веднага се е самосезирала.

„Беше направена специална проверка и се установи, че наистина има засегнати територии, които не са със сменени предназначения, на база на което моментално се изпратиха сигнали към Областна администрация, към Министерство на земеделието и Министерство на енергетиката.В процес на един месец бяха изпратени до ресорните институции напомнителни писма, четири на брой, за решаване на проблема и за свикване на специална комисия и среща с хората", коментира Захариев и допълни, че Общината ще продължи да следи случая до подписването на споразумение.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени