Денислав Захариев: Интересът към имотите за инвестиции в Перник се съживява

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 318 | Брой коментари 0
15:34 15.03.2019

Перник става все по-атрактивен и притегателен център за инвестиции в Югозападна България, съобщават от общинския пресцентър Едно от доказателствата за това е шведско предприятие „Trelleborg", което е на територията на общината и в него работят над 150 перничани на този етап. Фирмата произвежда силиконови изделия в широкия спектър и от миналата година е купила още един терен, на който в момента строят и ще пуснат нови производствени мощности, а сега имат интерес за закупуването на трети терен, който също е общински. Това коментира зам.-кметът на Община Перник Денислав Захариев.

Перник се намира на два европейски транспортни коридора и е на 20 минути от столицата, което също въздейства, за да бъде предпочитан за инвестиционна дестинация.

„Другото предимство е, че магистралата към Гърция е почти готова , което прави много лесна връзката със Солун и пристанището, а оттам и с целия свят", подчерта Захариев.

В последните няколко години инвестиционният интерес към имотния пазар също се съживява.

„Имотите в Перник в сравнение с тези в София са доста по-ниски, което привлича доста инвеститори , всеки ден правим срещи със собственици на фирми от различни браншове. Освен големи хранителни вериги към Перник проявяват интерес и промишлени предприятия, което съвсем скоро ще се види, сподели зам.-кметът.

Друг много важен фактор е, че местният бизнес в Перник започва ударно да разширява своята дейност, като закупува допълнителни парцели.

По думите на Захариев за положителната тенденция за инвестиране оказва и добрата работа на общинската администрация, която оказва пълно съдействие на желаещите да разширяват бизнеса си.

„Не правим спънки, а развиваме техните идеи и ги подкрепяме, което е в огромна полза за града и разкриването на нови работни места за перничани", посочи Денислав Захариев.


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени