Ден на отворените врати се проведе днес в Административен съд Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 205 | Брой коментари 0
19:41 16.04.2018

Днес в Деня на Българската Конституция и професионален празник на юриста и на съдебния служител,в Административен съд – Перник  за поредна годинасе проведе инициативата Ден на отворените врати.

Гости на съдебната институция бяха ученици от IVб и IVв клас на ОУ „Иван Рилски“ град Перник, които изгледаха филм за създаването на Търновската конституция исе запознаха с основните начала в българската Конституция. Всяко дете получи брошура за своите права съгласно Конвенцията на ООН за правата на детето, адаптирана за тяхната възраст.

Победителите в конкурса за есе на тема “Българската Конституция – моята гордост и моето притеснение“ за ученици от 8-и до 12-и клас на средните училища в град Перник бяха обявени от заместник-председателя на съда г-жа Слава Георгиева.

Първа награда се присъди на Стела Стефанова, ученичка от Xв клас на ГПЧЕ „Симеон Радев“, която заслужи таблет.

Присъдени са и две поощрителни награди на Силвия Борисова, ученичка от X клас на СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ и на Александър Атанасов, ученик отXа клас на ПМИ „Христо Смирненски“, които получиха флашпамети и книги.

Грамоти за участниците и предметните награди връчи административния ръководител – председател на съда г-н Ивайло Иванов.

Ученици от X клас на СУРИЧЕ „Д-р Петър Берон“ участваха в информационна обиколка на Административен съд – Перник, като се запознаха с функционирането на отделните служби и присъстваха на обработване на документи в Служба Регистратура.Председателят на съда прие в кабинета си младите хора, където разговаря с тях за естеството на работата си като административен съдия и като административен ръководител, демонстрирано бе как се докладват и насрочват дела.

Съдия Иванов покани Силвия Борисова и Александър Атанасов да влязат в ролята на „председател на Административен съд – Перник за един ден“, които извършиха реално образуване и разпределение на дела чрез Централизираната система за разпределение на делата. 

 

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени