Делегация от китайския град Хуай Ан посети Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 189 | Брой коментари 0
14:12 15.07.2019

Китайска делегация, водена от главния икономически съветник на кмета на побратимения с Перник град Хуай Ан, се срещна с кмета Вяра Церовска.

„Перник високо цени отношенията си с вашия град. Радвам се, че имам възможността да разговарям с вас по въпроси, касаещи взаимното ни сътрудничество“, сподели Вяра Церовска.

„Съвсем скоро в Перник ще бъде пусната индустриалната зона. Тя е с площ от 350 дка и се намира на изключително удобно и комуникативно място. Инфраструктурата дава предпоставка за бърз транспорт до София, Македония, Гърция и Сърбия“, допълни кметът, която беше придружена от нейните заместници Владислав Караилиев и Севделина Ковачева.

Китайските гости благодариха на градоначалника за топлото посрещане и изразиха възхищението си от възможността да се запознаят с историята на града.

„Хуай Ан наброява над 5 млн. жители и е разположен на площ от 10 000 кв.м. Разполагаме с подземни богатства, но имаме и развито селско стопанство и сме един от големите производители на зеленчуци в Китай. Може да се каже, че сме житницата на Китай. Нашите селскостопански стоки са на много високо равнище“, коментираха гостите от Китай.

В разговора и двете страни изразиха надежда да продължат добрите партньорски отношения между двата града.

След срещна с кмета на Община Перник, гостите ще посетят фирмите „Колбасо“ и „Земенея“.

Във визитата на китайската делегация е включено и посещение Регионалния исторически музей и Подземния минен музей, който е единственият на Балканския полуостров.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени