Coca Cola

ДАНС, МВР, прокуратура и екоактивисти се включват в търсенето на замърсителя на въздуха в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 03.09.2019 | Прочитания 485 | Брой коментари 0
11:57 03.09.2019

От всички проверки, които са били извършвани в „Топлофикация“ Перник в последните месеци не е установено нарушение. Няма доказателства, че в централата се горят отпадъци – това потвърди за пореден път днес в Перник министър Димов. Той подчерта, че в края на миналата година е имало проверка, при която е установено горене на биомаса. Тогава на „Топлофикация“ е била наложена глоба от 50 000 лева, която се обжалва в съда.След декември 2018 подобни нарушения не са засечени.

От началото на тази година са извършени на 16 проверки, някои от тях са били планирани, повечето внезапни. При нито една от тях не е установено нарушение – каза още министърът.

Той беше категоричен, че не може служителите на РИОСВ да стоят по 24 часа, за да правят проверки. Явно е, че трябва да се търси нов подход. Затова е решено да се търси съдействието на ДАНС, МВР, прокуратура, РЗИ и екозащитници от Перник. Всички те заедно ще започна масирани и изненадващи проверки във всички индустриални звена в Перник. За да се търси замърсителят на въздуха.

Много е важно и представители на „Дишай Перник“ да участват в тези проверки. Така ще се даде възможност на гражданското общество да има реално участие във всичко, което става – категоричен беше Димов.

Ясно е, че замърсяване на въздуха има. Всички го виждаме. Никой обаче досега не може да установи откъде идва замърсяването. Затова ще се проверят всички индустриални обекти, категорична бе и Вяра Церовска.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени