Дами, сваляйте сутиените!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 516 | Брой коментари 0
13:28 13.10.2017

Момичета, сваляйте сутиените. Светът днес отбелязва Световния ден без сутиен.

Той се отбелязва всяка година на 13 октомври и е част от месеца за борба с рака на гърдата.

Инициативата има за цел да подкрепи информираността за рака на гърдата.

Денят без сутиени стартира през 2011 г. и оттогава нараства популярността му, като жените използват хаштага #nobraday в социалните медии, за да подкрепят кампанията.

Тази година се отбелязва и 25-ата годишнина на розовата лента, която сега е международен символ на осведомеността за рака на гърдата, възприета от много благотворителни организации по целия свят, посочва Daily Mail. Ракът на гърдата е сериозен здравен проблем - в момента той е най-често срещаният рак при жените, както в световен мащаб, така и у нас.

Ако бъде открит навреме обаче, той е напълно лечим, като в България смъртността при жените, диагностицирани с рак на гърдата, е 16.4%.

Данните на благотворителните организации сочат, че благодарение на превенцията, информационните кампании и повишения брой скринингови изследвания, днес осем от десет жени с рак на гърдата имат шанса да оцелеят поне пет години след диагностицирането на болестта./ profit.bg

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени