Дадоха ход на делото за катастрофата на "Тракия"

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 27.11.2012 | Прочитания 471 | Брой коментари 0
06:58 27.11.2012

От 15 юни 2011 година  е изминала повече от една година и въпреки това, на делото за ужасната катастрофа на магистрала "Тракия" едва сега бе даден ход.Обвиняемите са трима - собственикът на "Ентуртранс" Ениз Ченгел, шефът на транспортния отдел по време на инцидента Николай Тончев и шофьорът Светослав Димитров.

Пред съда своите показания ще дадат 18 свидетели от общо 65.

При пътно-транспортното произшествие смъртта си намериха девет души.Обвиняемите, според обвинителния акт, са причинили смъртта на девет и ще отговарят за приченена средна телесна повреда на 11 човека.

Пред журналисти, шофьорът Светослав Димитров запази мълчание. Той, заедно с другите обвиняеми, казаха,че ще запазят мълчание на този етап, но ще проговорят, когато настъпи момента за това.

Съдията по делото, пък, сподели с журналисти, че на свидетелската скамейка няма да се качи нито един от пътниците в автобуса.Причините за това са, че пострадалите са травмирани и не е необходимо да преживяват инцидента отново, и фактът,че повечето от тях са спали в момента,когато катастрофата се е случила.

Някои от пострадалите,обаче, имат ясни спомени от 15 юни миналата година.Автобусът, който се вряза в мантинела и след това се запали причини мъката на роднините на деветимата загинали, които настояват за сериозни ефективни присъди.

Ясно стана, че според вещи лица при огледа веднага след инцидента са открити редица нарушения - празни пътни листи, както и бланки, че водачите са почивали месеца преди катастрофата.Според разпитания служител на ДАИ - Пловдив не е истина, тъй като две седмици преди инцидента лично съставил акт на водача Светослав Димитров.

Според нашето законодателство, обвинените могат да получат присъди до 15 години затвор.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени