Да убиеш жираф и да позираш с него! Американка разгневи света

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 05.07.2018 | Прочитания 863 | Брой коментари 0
15:49 05.07.2018

Американка, която уби жираф в Африка, възмути света. В социалните мрежи тя публикува снимки, на които гордо позира с 18-годишен жираф, току-що убит от нея. Пояснява, че не става дума за застрашен вид животно и нейните действия всъщност ще помогнат на останалите животни, пише "Индипендънт".

37-годишната Тес Томпсън Тейли от Кентъки е убила жирафа на сафари в Южна Африка миналата година.

"Молитвите ми най-накрая бяха чути, тъй като днес се осъществи мечтата ми“, написа тогава Тес в Twitter. “Видях този рядък мъжки екземпляр черен жираф и го следих известно време. Веднага разбрах, че това е той! Беше на повече от 18 години и тежеше около 1800 кг. Бях благословена, че успях да извлека от него около 900 кг месо“, писа Тес.

В момента на публикуването й снимката е минала почти незабелязано, докато не беше публикувана в Twitter профила на Africa Digest.

"Бяла американска дивачка, която е частично неандерталка, е дошла в Африка и е убила много рядък черен жираф благодарение на глупостта на Южна Африка. Нейното име е Тес Томпсън Тейли. Молим, споделете", пишеше в поста.

"Ако нашето така наречено правителство не може да се грижи за дивите животни, може би е време да се вдигнем и да поемем отговорност за нашия континент, страна, извори и диви животни. Споделете, споделете, споделете! Да се обединим срещу обира на Африка, защото това е единственият дом, който имаме", пишеше още в поста.

След тази публикация социалните мрежи "прегряха", осъждайки действията на американката.

Музикантът Моби определи жената като "повредена и бездушна", а дългогодишният водещ на "Би Би Си" Джон Симпсън я нарече "идиотка".

Актрисата и активистка Дебра Месинг каза, че актът на Тес е "отвратително, зло, неморално, безчувствено и себично убийство".

Ловът на жирафи обаче не е забранен в ЮАР. Страната взима големи суми от чужденци, след което им позволява да ловуват в определени резервати. Властите обясняват, че използват приходите за развъждане на редки животни.Източник: https://www.dnes.bg

 

 


 

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени