Да отглеждаш дете в малък град като Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 5531 | Брой коментари 0
13:30 02.08.2017

Казват, че да родиш дете е лесната част, но много по-трудно е да го отгледаш и възпиташ да бъде добър и щастлив човек. Още от първия дъх на рожбата си всяка майка иска само най-доброто за нея, затова сме готови на всякакви жертви. Безсънните нощи, тревогите от рода "Сега пък защо плаче?", "Дали се справям добре?", жонглирането с куп задачки са само малка част от нещата, които преживява една майка заради детето си.

За да може детето им да има по-добър живот и повече възможности, много семейства напускат родните си места и отиват в по-големите градове. Но има и такива, които са избрали да останат и да отглеждат детето си в по-малко градче. Да, може да нямат мол и кино, но пък се радват на други предимства, сред които сигурност и спокойствие.

Ние от iWoman попитахме няколко майки за решението им да бъдат мами в малки градове, за предимствата и недостатъците да отглеждаш дете на място, където всеки познава всеки.

Мартина Стоева, Елия, 7 години, и близнаците Георги и Борис, 2 години, от Радомир

Какви са предимствата и недостатъците да отглеждаш дете в малък град?

Когато трябваше да избера къде да отглеждам децата си, не съм се затруднила и за миг. Аз съм от хората, които вярват, че има смисъл да се прибереш в родния град. Нашият - Радомир, е малък град, но се намира близо до София, а това ни дава възможност за кино, театри, МОЛ-ове, зоологическа градина (достижими за около 20 минути), без да живеем в блъсканицата, шума и задръстванията на големия град. За жалост ни липсват работни места и адекватно заплащане. В детските градини се влиза без чакане, класиране, подкупване и нерви; родители и учители се познават, имаме пряка и топла комуникация. Липсват обаче разнообразните занимания на големия град - като различни спортове например. В малкия град познаваш учителите на детето си преди то да стане първолак. Имаш пряко наблюдение върху средата му.

Какво би ти се искало да се подобри по отношение на децата в твоя град?

Да отглеждаш децата си в малък град е въпрос на избор, от който аз вече седем години съм доволна. Би било прекрасно, ако имахме по-добра инфраструктура, по-високи заплати, повече и по-квалифицирани извън училищни центрове за спорт на децата. Разбира се, всичко това е постижимо, като майка се надявам да бъде случено не само в нашия, а във всички малки градове, за да има и малки и големи деца там./iwoman.bg/

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени