Lotus homes

Държавите, които са обвинени в криене на коронавирус данни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 308 | Брой коментари 0
09:22 16.06.2020

 

Китай умишлено е криел данни за коронавируса, смятат западни служби. Но и други държави са обвинявани, че целенасочено манипулират данните за заразата, за да подобрят имиджа си. Вижте кои са те в канала "Top Of The Tops" във vbox7:

Бразилия

В началото на юни Бразилия премахна данните за заразените и починалите от коронавирус от правителствения сайт. Министерството на здравеопазването заяви, че вече ще отчита само случаите на заразени и смъртните случаи през последното денонощие, без вече да съобщава обща цифра, както повечето страни. По информация на Световната здравна организация към момента Бразилия се намира на второ място по брой заразени души, но посочените данни може да не са истински, твърдят експерти.

Китай

Според секретен доклад на американското разузнаване, предоставен на Белия дом, официалните данни на Китай за броя на заразените с COVID-19 и за броя на загиналите от инфекцията в страната са фалшифицирани. Данните са предоставени на Bloomberg TV, които съобщават, че Китай умишлено занижава броя на заразените и загиналите.

Турция

До началото на март в официалните съобщения на турското правителство твърдеше, че в Турция няма нито един случай на зараза с коронавирус. На 10 март беше потвърден първият случай, но според критици, заразените са били много повече преди тази дата. Осем дни по-късно в социалните мрежи се появи видео с твърденията на лекарка от Анкара, че заразените са хиляди. Тогава броят им официално бе 191. Държавата разпореди анализ на съдържанието и произхода на видеото, след което на лекарката ѝ се наложи да се извини.

Русия

На 19 март бе съобщено, че 79-годишна жена от Москва е починала от коронавирус. След това тази информация бе коригирана – жената е починала от белодробна емболия, а не от коронавирус. Поради тази причина медиите започнаха да спекулират, че част от заболелите от COVID-19 в Русия се водят като пациенти с пневмония, а при починалите за причина се посочва не вирусът, а някое предходно заболяване.

Великобритания

Борис Джонсън е обвинен, че се опитва да скрие факта, че Великобритания има най-високата смъртност от коронавирус в Европа. Това обвинение бе направено от лидерът на главната опозиционна партия във Великобритания Киър Стармър./Дарик

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени