Държавата поема осигуровките по схемата 60/40. Намаляват и глобите за "разходка в парка"

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 249 | Брой коментари 0
17:18 05.04.2020

Приехме предложение от Йордан Цонев, което предвижда промяна в мярката 60/40. Това заяви Менда Стоянова след извънредното заседание на парламентарната бюджетна комисия.

"Съобразихме се с исканията на бизнеса за подобряване на мярката. Сега освен 60%, държавата ще покрие и част от осигуровките, дължими от работодателя.  Т.е. схемата няма да е 70/ 30, а ще бъде наистина 60/40. Можем да си позволим тази нова мярка", каза още тя.

"Всички самоосигуряващи се лица ще получат безлихвен кредит до 100 000 лв. Срокът за погасяване ще е 10 години", коментира  председателят на бюджетната комисия.

"Пакетът включва и безлихвен кредит на малки предприятия. Срокът за изплащане ще е 10 години", заяви Менда Стоянова.

"За срок  на извънредното положение - хората на борсата ще могат да работят в земеделието, без да губят обезщетенията си от фонда за безработицата", допълни председателят на бюджетната комисия. 

"За леките нарушения, глобите ще се редуцират. Една "разходка в парка" ще струва 300 лв. При повторно хващане ще ни струва 1000 лв. Това не важи за тежките нарушения на карантината", завърши Менда Стоянова. /Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени