Д-р Александров се срещна с Председателя на Камарата на депутатите на Чешката република

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 406 | Брой коментари 0
07:25 29.06.2018

Народният представител и председател на групата за приятелство България-Чехия д-р Александър Александров имаше честта да посрещне в България председателя на Камарата на депутатите на Чешката република г-н Радек Вондрачек, г-н Ян Моравек, завеждащ кабинета на председателя и г-н Ян Сехтер, съветник по въпросите на европейската  и международната политика. В рамките на визитата бяха осъществени  поредица от срещи на високо равнище, на първо място с министър-председателя на Р. България Бойко Борисов, на която беше обсъден напредъка по ключови теми по време на българското председателство.

Председателят на Камарата на депутатите на Чешката република беше приветстван в пленарната зала на Народното събрание. След това, заедно с народния представител от ПП ГЕРБ и председателя на българския парламент Цвета Караянчева, присъстваха на официална церемония пред паметника на “Незнайния воин”, където беше поднесен венец. Проведени бяха още срещи с президента на Република България Румен Радев и с кмета на София Йорданка Фандъкова.

„Днешната среща беше изключително ползотворна. Пред председателя на чешкия парламент   споделих, че двете страни са традиционни партньори и има огромен потенциал за разширяване на двустранното сътрудничество“, сподели народният представител от ПП ГЕРБ-Перник д-р Александър Александров и допълни, че Чешката република неизменно е сред водещите  търговски партньори на България в световен мащаб. Той отбеляза, че Радек Вондрачек  е категоричен, че Чехия оценява Българското председателство на Съвета на ЕС като изключително успешно, като през изминалите месеци е имало място за много разумен диалог по всички ключови за теми за бъдещето на Европейския съюз.

„Единодушно е мнението, че за  двете страни са важни темите за кохезионната политика, селскостопанската политика и политиката за разширяване на Съюза със страните от Западните Балкани, които са задължително условие за гарантиране на стабилността и сигурността в региона“, каза още народният представител.

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени