mycomputer.BG

Д-р Александров: Да няма лимити за направленията за PCR тестове

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 126 | Брой коментари 0
17:47 20.10.2020

Да няма лимити за направленията за PCR тестове, които личните лекари ще издават, или те да бъдат в разумни граници така, че да задоволят потребностите от изследване на населението в разрастващата се епидемия от Ковид-19. Тази позиция изрази народният представител от ПП ГЕРБ д-р Александър Александров.

Всички български граждани, които са били контактни на заразени лица или са с ясно изразени симптоми, трябва да имат равен достъп до здравеопазване, смята д-р Александров. Той е категоричен, че тестовете трябва да бъдат финансирани от НЗОК, а не от държавния бюджет, защото така средствата ще стигнат по-бързо до съответните медицински звена, и ще се гарантира по-добър контрол при изразходването им. На фона на усложнената епидемична обстановка народният представител призова за повече дисциплина и стриктно спазване на наложените мерки. Приемните дни на д-р Александров, които бяха преустановени в извънредното положение, от днес са възобновени.

Мнозинството от гражданите, поискали среща с него, са изложили проблеми, свързани със загуба на работни места в извънредната обстановка. Д-р Александров декларира, че поддържа непрестанна връзка с дирекция "Бюро по труда" - Перник, и ще провери възможностите за започване на работа съобразно квалификацията.  Той напомни, че правителството предприема редица мерки за намаляване икономическата тежест на Ковид пандемията.

Coca Cola

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени