Back to school2

Д-р Александър Александров и Красимир Велчев с поздравителен адрес по случай 24-ти май

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 24.05.2019 | Прочитания 138 | Брой коментари 0
14:25 24.05.2019

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

Уважаеми жители на област Перник,

Уважаеми просветни и културни дейци,

Скъпи ученици,

Приемете нашите сърдечни поздрави по случай един от най-светлите празници в българския календар - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Това е дата, свидна за всеки българин, защото показва силата и волята на българския народ да пази език и култура. Свързваме я с родното училище, учители, език.

В днешния ден се прекланяме пред великото делото на равноапостолите Кирил и Методий, чието непреходно дело има не само национално значение – то е част от световната културна съкровищница! Спасявайки го, България е заслужила признателността и уважението на целия свят, защото днес буквите на България са азбука на Европа, с която пишат приблизително около 200 милиона души, между които и много неславянски народи.

Поклон пред вас и вашия всеотдаен и неуморен труд  учители, възпитатели, културни и читалищни дейци, които векове наред с душа и слово всеотдайно и неуморно изграждате духовната крепост на знанието.  Хората, които създавате устоите на нацията, пазителите на нейната идентичност!

Мили ученици, вие сте тези, от които зависи бъдещото развитие на родината ни. Затова обичайте, ценете и пазете родния български език. Той е езика на вашите майки и деди.

Гордейте се, че сте българи, защото малко нации могат да се похвалят със своя писменост.

 

Честит празник!

 

Д-р Александър Александров

Красимир Велчев

Нарони представители в 44-то Народно събрание на Р. България

Back to school

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени