Д-р Адриан Симеонов: Не съм предател! Отстоявам последователно позициите си!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 06.08.2018 | Прочитания 1344 | Брой коментари 0
10:39 06.08.2018

Странното изключване на трима видни активисти на пернишката структура на ДСБ е тема на коментари от дълго време. Един от тях е д-р Адриан Симеонов, който преди няколко месеца оглави общинската структура на СДС в Перник. При посещението на лидера на синята партия Румен Христов в областния град преди дни, д-р Симеонов поиска думата, за да обясни защо бе изхвърлен от партията на Костов и да отговори на обвиненията в предателство към ДСБ. „Аз не съм предател! Не съм направил грешка и съм последователен в принципите си. Изключванвето ми от ДСБ стана по странен начин – заедно с другите ми двама колеги, не получил официално писмо от председателя на партията, а за крайната мярка разбрах от секретаря й. Това обаче не променя десните ми убеждения. Убеден съм, че личностите водят хора. Смятам, че точно тези личности запазиха демократичнигте ценности в годините. Важното е в труден момент да губим присъствие на духа, а да продължат да представляват онези, които са им повярвали и са ги последвали”, обяви пред журналисти той . Ние винаги сме били за единение на дясното политическо пространство, защото това е верният път, допълни той.

Обвинението в предателство към дясната идея, което му отправиха бившите му съпартийци и лично Радан Кънев дойде след като д-р Симеонов оглави синята структура в Перник.„Смятам, че не съм направил грешка. Застанах зад тези 300 000 души, които останаха извън Парламента и ще отстоявам правата им. Демокрацията, която не протече правилно в страната, има нужда от своите хора и своите корени, за да се градят стабилни мостове в Европа, една европейска ценност и най-после да живеем нормално. Затова смятам, че съм последователен в принципите си и отново мога да кажа, че за мен тогава трябваше да бъдем заедно, е категоричен новият общински лидер на СДС в Перник, според когото разединението на десницата е изиграло своята негативна роля.

Областният председател на синята партия Юлиан Ситарски допълни, че СДС покани авторитетни фигури от Перник, с които винаги сме били част от един отбор в рамките на синята коалиция преди години, после в рамките на Реформаторския блок, и с които сме постигнали успех през 2014 година.  През 2015 г. със същите тези хора постигнахме добър резултат на фона на представянето на десницата в страната. За 2017 г. за енти пореден път със същите хора се представихме достойно и постигнахме трети разултат на парламентарния вот. Така че съвсем естествено и логично бе да поканим тези хора да влязат в листите на СДС. Те приеха, станаха част от СДС и вече са легитимни. Един от тях е д-р Адриан Симеонов, който от няколко месеца е общински председател на СДС-Перник.

Смятам, че поканата на СДС беше уместна, защото винаги сме били за обединение на дясното, за да можем да постигнем целите си, коментира д-р Симеонов.

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени