Дълговете на болниците нарастват

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 311 | Брой коментари 0
09:46 08.10.2017

Дълговете на болниците нарастват. Над половин милиард са задълженията на лечебните заведения в страната, съобщи пред бТВ министърът на  здравеопазването д-р Николай Петров.

 На първо място по задължения е пловдивската болница „Св. Георги”, следвана от „Александровска” и на трета позиция е „Пирогов”.

 В най-голямата спешна болница задълженията са близо 28 млн. лв., като са нараснали близо три пъти за последните 5 години. Просрочията са за 18 млн. лв., като те са основно към доставчици на медикаменти и консумативи.

 Ето и защо две от най-натоварените клиники на болницата тънат в мизерия. Последният ремонт на сградата, строена в началото на миналия век, е козметичен преди 20 години. За ремонта само на едната клиника са нужни близо 3 млн. лв., но пари „Пирогов” няма.

От ръководството на лечебното заведение коментираха, че само за последната година задълженията са близо 2 млн. лв., като основно те идват от здравно неосигурени пациенти и надлимитна дейност, незаплатена от здравната каса.

Здравният министър д-р Петров обеща, че в началото на следващата година ще търси пари. Такъв ангажимент пое и предшественикът му д-р Петър Москов преди 2 години, но обещанието остана неизпълнено./ Дарик

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени