mycomputer.BG

Човещина в действие! Обмисля се поставянето на люлка за деца със специални потребности в Перник!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 255 | Брой коментари 0

снимката е илюстративна
08:14 08.07.2020

В близко време Перник ще се присъедини към малкото градове у нас, в които има монтирана люлка за деца със специални потребности. Представители на проекта "Различните деца на България" и община Перник водят разговори и обмислят къде точно да бъде монтирано съоръжението.

Перник нюз научи, че от "Различните деца на България" са предложили няколко варианта, които да са приемливи за всички страни.Люлката ще бъде закупена за сметка на Общината, като част от проект за достъпна среда и социализация.

„Различните деца са различни само по интереси, но те имат нужда да общуват, да играят и да са сред приятелите си. А ние, като общество сме длъжни да се отнасяме към всички равноправно. Смятаме, че се поставя началото на множество последващи инициативи обхващи и тази част от децата, която волно или неволно сме допуснали да бъде изолирана. Колкото и да сме различни, ние всички сме хора, а това е достатъчна причина да създаваме условия за по-добър живот на всеки от нас“ – споделя Надежда Димова, която съобщи за развитието на инициативата в Перник.

А майки на деца със специални потребности се надяват люлката да не бъде поставена някъде на изолирано място, а да бъде там, където би могло да има комуникация. Което ще помогне много на хлапетата.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени