Читалището в Драгичево се ремонтира, то беше сред най-пострадалите от земетресението през 2012

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 23.11.2017 | Прочитания 261 | Брой коментари 0
17:13 23.11.2017

Читалището в село Драгичево вече е с изцяло подновена покривна конструкция, направено е укрепване и е санирана цялата сграда. В това се увери кметът Вяра Церовска, нейният заместник Владислав Караилиев и главният инженер Богомил Алексов, които инспектираха обекта. На проверката присъства и кметът на населеното място Виктор Викторов. Информацията е от общинския пресцентър.

Културното средище в селото беше едно от пострадалите при земетресението през 2012 година. Средствата за ремонта и укрепването му са отпуснати от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Освен реконструкции на сградата отвън са направени ремонтни дейности и изяло на помещенията в читалището. Обновена е залата , библиотеката и съблекалните, които използват самодейците.

Тази година НЧ „Пробуда“ навърши 95 години от неговото основаване. Там репетират над 50 самодейци в танцови и музикални състави.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени