Читалище „Зуница” с Благотворителна изложба за малката Йордана

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 240 | Брой коментари 0
07:29 17.09.2019

2 315 лева събра благотворителната изложба, организирана от НЧ „Зуница- 2012”- Радомир. Средствата ще бъдат дадени за лечението на малката Йордана.

Благотворителната изложба включваше 25 картини от пернишки художници. Част от тях бяха закупени от местни бизнесмени и граждани, съобщи секретарят на читалището Димитър Огнянов.

Малката Йордана е на 1 г. и 9 м. и е родена с изключително рядката диагноза-Проксимален бедрен дефицит.Изразява се с деформация на дясното бедро и прогресивно скъсяване на бедрената кост, поради което едното ѝ краче е по-късо от другото с 5 см. Дани не може да ходи без специално изработени обувки с висока платформа, която коригира разликата в крачетата.Въпреки сериозната диагноза, световноизвестният капацитет по детска ортопедия д-р Дрор Пейли от институт Сейнт Мери, Флорида, САЩ, се съгласи да проведе лечението.Д-р Пейли дава гаранция, че с няколко операции направени там Дани ще може да ходи.Първата от операциите е най-сложна, с нея ще се коригира деформацията и ще бъде направена реконструкция на бедрената кост. Така наречената Супер Хип Процедура се прави успешно повече от 10 год. в институт Сейнт Мери и са излекувани много дечица. Сумата, необходима за тази операция, е 184 744 щатски долара.Според доктора, първата от операциите трябва да бъде извършена, когато Дани навърши 2 годинки.След като крачето се стабилизира, той планира втора операция и удължаване с 5 см., като за нея ще бъдат необходими още 176 498 щатски долара.На Дани ѝ предстоят години лечение, съпроводено с тежки, болезнени операции и дълъг период на рехабилитация и възстановяване.

Йордана има активен ДМС номер. Може да я подкрепите като изпратите DMS YORDANA на номер 17 777❤️Дарителска Сметка в ЛеваОбединена Българска БанкаBG70UBBS80021084331540BIC UBBSBGSFЙордана Слави Йорданова

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени