Чилиец, роден в пазарджишката болница преди 45 г., дойде да търси спасилите го доктори

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 336 | Брой коментари 0
09:37 16.02.2020

Чилиец, който е роден в Пазарджик преди 45 години, посети  МБАЛ-Пазарджик. Той се връща в България, за да види мястото, където се е появил на бял свят.

Виктор Федерико Аренас Рамирес се ражда на 6 октомври 1974 г. в родилното отделение на Окръжната болница. Майка му Елиса има тежко раждане и е спасена от пазарджишките лекари, но не може да се грижи първоначално за детето си и да го кърми. Тя и бебето остават в болницата 40 дни, а за да може малкият Виктор да оцелее, е кърмен от всички родилки в отделението. Според майка му са били повече от 20.

Днес той живее в град Овале, който е родният град на неговата майка. Работи като учител по испански език и кинематография и иска да направи документален филм за живота си в България. Това е и причината за посещението му в Пазарджик.

Виктор Рамирес посети и служба ЕСГРАОН, където получи акт за раждане. Иска да кандидатства и за българско гражданство. Ще бъде щастлив, ако научи имената на лекарите, които са спасили него и майка му в Пазарджик, както и да се срещне с някой от тях. Иска да може да благодари и на някоя от жените, които са го кърмили в болницата./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени