ЧЕЗ: Установена е кражба на ток при семейството от Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 388 | Брой коментари 0
14:13 18.06.2020

Семейство от Перник се оплака от високи сметки за ток в продължение на месеци. Пред Нова тв Атанас Атанасов твърди, че от енергото проверили електромера му и го подменили с нов, но и той навъртял рекордни показания.

От ЧЕЗ заявиха, че при това семейство е установена кражба на ток, включително е подписан протокол за разсрочено плащане.

От електроразпределителното дружество потърсиха право на отговор, което публикуваме без съкращения:

Във връзка с изцяло некоректната Ви статия за високи сметки за електроенергия на семейство от Перник, се обръщаме към Вас с искане да се обръщате за становище към всички страни в описваните от Вас казуси, с цел обявяване на обективната истина във Вашите публикации и елиминиране на манипулации и лъжи.

В конкретния казус не е установена кражба в района, а от посоченото от Вас семейство, извършвана чрез кабел с диаметър 1 см. Кражбата е установена пред свидетели и със съдействието на органите на МВР, които са образували досъдебно производство. Семейството е информирано неведнъж за установената кражба и съответната дотаксувана електроенергия, включително и чрез протокола за разсрочено плащане, който те са подписали.

Въпреки престъпното поведение на клиентите ЧЕЗ е реагирала на всяко тяхно искане, включително и за подмяна на електромера с нов. Консумацията им на електроенергия в момента отговаря на пропускливостта на поставения от тях кабел за кражба по-рано, тоест консумацията им на електроенергия е същата, разликата е в това, че в момента електроенергията се отчита.

Призоваваме Ви да съобщавате обективната истина, особено важен аспект от Етичния кодекс на българските медии. Точка 1 от него гласи: „Предоставяне на достоверна информация на обществото“, като изрично се упоменава ангажиментът за недопускане на скриване изопачаване на факти.

Кражбите, уважаеми колеги, ощетяват цялото ни общество и отнемат ресурс, който би могъл да се вложи в подобряване на мрежата, кражбите причиняват аварии и прекъсвания на електрозахранването на жители на малки и големи населени места, както и на бизнеса. Позицията, отразена във Вашата публикация защитава подобно поведение, което внушава подкрепа за некоректни практики./Днес бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени