Частните болници в готовност да се включат в борбата с коронавируса

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 166 | Брой коментари 0
08:41 12.03.2020

От Българска болнична асоциация заявяват, че имат готовност да ангажират лабораториите си за изследване на пациенти с коронавирус, както и да прилагат бързи тестове за диагностика на пациентите и медицинския персонал, в случаи на съмнения за заразяване с COVID-19.

Това пишат от асоциацията в позиция до медиите във връзка с разпространението на коронавирус у нас.

В тази връзка те очакват от Националния кризисен щаб: специфичния реактив, необходим за провеждане на изследванията; предпазни костюми за персонала, както и другите съпътстващи епидемиологичната стратегия средства за превенция и защита - както на пациентите, така и на персонала.

По информация от Световната здравна организация, разпространението на COVID 19 може да бъде значително забавено или дори обърнато чрез прилагането на здрави ограничителни и контролни дейности.

От частните болници уверяват, че са предприети всички действия, които са заложени в предписанията, за да се осигури подготовка и обезпечение на всички пациенти, в случай на нужда от медицинска помощ и са с ниво на обезпеченост на реакцията над средното за страната.

Имаме готовност, заедно с колегите от всички лечебни заведения в България, да вземем участие във всички организирани от правителството противоепидемични действия в зависимост от конкретната ситуация и нужди, като очакваме Националния кризисен щаб да посочи алгоритъм за това, както и да обяви национален план за финансиране на епидемиологичната ситуация, пишат още от Българска болнична асоциация./news.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени