Lotus homes

Частната „Топлофикация“ извива ръцете и на държавата, и на общината – категорични са от БСП Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 615 | Брой коментари 0
17:02 14.05.2020

„На всеки 6 месеца, та дори и по-често частното дружество „Топлофикация“ Перник извива ръцете на институции и граждани. Или като замърсява въздуха, или като не гарантира топлоподаването. Сега и катастрофата с шламохранилището.

 Не може в 21 век функционирането на това дружество да поставя под заплаха здравето и живота на перничани. Защо не са направени през годините инвестиции, които гарантират нормална работа? Това е тяхно задължение, не на общината, и не на държавата.

Топлофикация създава огромни проблеми в този град от години. Използвайки това, че са монополисти и перничани не са  подготвени за алтернатива на тяхната дейност. Перник е най-топлофицираният град и трудно хиляди перничани биха намерили алтернатива на тази услуга. Това се използва от дружеството да поставят хората до стената“ – това каза председателят на групата съветници от БСП в пернишкия общински съвет Ралица Андреева.

Андреева изказа възмущението си от факта, че на днешната сесия, на която трябваше да се дискутира бъдещата работа на фирмата са били изпратени двама експерти. За да кажат, че ще оставят града без топлоподаване!

“Общински съвет не е експертен съвет. На сесията трябваше да има представител на частното дружество, който да каже ще има ли топла вода, ще има ли парно. На какви цени ще се плаща топлата вода, която получаваме в момента. Ще се правят ли някакви инвестиции и какви са конкретните планове, за да не останат перничани без топло след няколко месеца. Не може една частна фирма да иска община и държава да решават проблемите й.“ – каза още тя.

Некоректно е да се противопоставят хората от Калкас срещу хората от Перник. Едните искат да дишат чист въздух, другите да имат топла вода и парно. Всички са прави. И не бива да се насажда напрежение между тях, поставяйки дилемата „парно или чист въздух“!

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени