Бюджетът на Перник ще се прегласува на извънредно заседание

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 250 | Брой коментари 0
04:24 26.02.2020

Бюджетът на Перник, който кметът Владимиров върна за прегласуване на днешното заседание на общински съвет, остава за разглеждане на следващо, извънредно заседание. На извънредно заседание ще се разгледа и наредбата за разпореждане с общинско имущество – това беше решено на днешната сесия. От върнатите три докладни, днес като 27-ма точка ще се разглежда само докладната за структурата на общинската администрация.

Днешното заседание започна с повече от час закъснение, тъй като съветниците трябваше да минат на обучение за ползване на таблетите в заседанията.

Преди да започне обсъждането на дневния ред към кмета Владимиров бяха поставени няколко питания от съветници от ГЕРБ, на които градоначалникът да отговори в следващата сесия.

Денислав Захариев попита каква ще е реакцията на общината на заповедта от Западнобеломорски район за спирането на водоподаването към махала Кало в Рударци. Захариев попита също дали при реорганизацията на администрацията, която се предлага, хората, които в момента работят в общинско обслужване, ще запазят класовете си. Тъй като се предлага част от тях да преминат на работа в кметства по селата – и ако им се махнат класовете, заплатите автоматично ще станат по-малки.

Андрей Павлов от ГЕРБ пък попита кмета кога ще представи управленска програма с приоритети и срокове. За да могат съветниците да следят какво прави управата и как изпълнява обещанията си.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени