Lotus homes

Бунт на ромски семейства в Перник! Спрели им водата, която не плащат!

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 01.11.2020 | Прочитания 635 | Брой коментари 0
09:38 01.11.2020

До напрежение между полиция и роми се е стигнало вчера в Перник, в близост до пункта на КАТ в Калкас – съобщават очевидци.

Причината е в желанието на пернишкото „ВиК“ да сложи ред в плащането на сметките от страна на потребителите. Оказало се, че голяма част от ромските фамилии не плащат вода и дори нямат водомери. Заради което кранчетата им са спрени. Това е предизвикало и бунта на недоволните, които са блокирали пътя .Което е наложило  и намесата на полицията.

Перничани са особено чувствителни, когато става дума за вода. Неслучайно масово хората не подкрепят действията на недоволните и са категорични, че не бива да се правят компромиси. Както всичко плащат, така трябва да плащат и ромските фамилии.

От полицията няма никаква информация за скандала. Очаква се това да стане утре, в първия работен ден. Тогава ще има и повече информация от страна на водоснабдителното дружество.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени