I-Study_school

Бум се ухапаните от кърлеж в Перник и региона!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 531 | Брой коментари 0
08:32 18.06.2019

71 ухапани от кърлежи хора са потърсили помощта на медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в рамките на 7 дни.

Това информира директорът на ЦСМП-Перник д-р Валери Симеонов. Той поясни, че 30 от регистрираните случаи на ухапани от кърлежи са посетили филиала в Радомир. Останалите пациенти са от филиалите в Брезник, Трън и Земен. „Наложително е да се предприемат бързи мерки от страна на общинските ръководства за третирането на тревните площи срещу курлежи.

Вярно е, че по селата навсякъде тревата е избуяла след дъждовете. Затова хората трябва да са предпазливи и да се обличат подходящо, за да се предпазят от ухапвания. В случай, че открият кърлеж по тялото си, апелирам да не се предприема отстраняването му, защото е много възможно част от него да остане в тялото и да причини възпаление. Отстраняването на кърлеж във филиалите на ЦСМП се извършва напълно безплатно и се прави задължителна имунизация”, поясни д-р Валери Симеонов. Той допълни, че през изминалата седмица няма увеличение на болните от остри респираторни заболявания.

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени