Бум на желаещите да се оперират след възстановяването на плановия прием

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 191 | Брой коментари 0
07:47 26.04.2020

Бум на пациенти, желаещи да бъдат оперирани, след като беше подновен приемът в болниците. Заради грипната епидемия и заразата от коронавирус плановата дейност беше спряна за близо два месеца.

По разпореждане на здравните власти с предимство при плановите операции трябва да са най-нуждаещите се от лекарска помощ пациенти. Това са онкоболните, както и хората с изострени хронични или сърдечно-съдови заболявания. Напълно забранени обаче остават инвитро процедурите и трансплантациите. Все още не е позволено и свиждането в лечебните заведения. Заради мерки за сигурност болниците продължават да работят само на 50% от капацитета си.

Засега трансплантациите остават извън позволената дейност на болниците, тъй като при заразяване с COVID-19 пациентите имали минимални шансове да оцелеят. От Щаба се позоваха за пример от Франция.  От там обмислят и как в най-скоро време да бъдат възобновени репродуктивните манипулации.

Инвитро процедурите биха могли да бъдат подновени, но всичко зависи от това каква ще е епидемиологичната обстановка в страната в следващите седмици./Монитор бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени